همانگونه که از نام این نوع پارتیشن بر میآید، در طراحی آن از پروفیل (فریم دور شیشه ها) استفاده حداقلی شده است. این استفاده حداقلی سبب میشود که زیبایی فضای طراحی شده دوچندان شود. هرچند این نوع پارتیشن مزایای بسیار زیادی دارد ولیکن وجود برخی چالشها استفاده از آن را کمی سخت کرده است. در این مطلب سعی داریم به بررسی پارتیشنهای شیشهای فریم لس و مزایا و ویژگیهای آن بپردازیم. با ما همراه باشید.
چرا پارتیشن شیشه ای
در خصوص پارتیشنهای شیشهای و مزایای زیاد آن مقالات انبوهی تولید شده است و ما نیز در مطلبی جداگانه به آن پرداخته ایم. و در این جا قصد نداریم بصورت مبسوط به مزایای زیاد این نوع از پارتیشن بپردازیم اما بصورت مختصر باید بگوییم که تنوع گسترده و زیبایی ویژه این نوع از پارتیشن سبب شده است که در سالهای اخیر برای طراحیهای نوین دکوراسیونهای اداری و منازل از این نوع پارتیشن استفادههای گستردهای شود تا حدی که میتوان گفت بیشک در سالهای آتی جزء جدایی ناپذیر ابزارهای مورد استفاده دکوراتورها همین پارتیشنهای شیشهای خواهد بود.
یکی از انواع پرکاربرد و البته پرچالش پارتیشنهای شیشهای، پارتیشنهای بدون فریم یا فریم لس است که استفاده حداقلی از فریم و پروفیل در طراحی آن، زیبایی دکور طراحی شده را دوچندان میکند. در ادامه به ذکر چند مورد از مزایای پارتیشنهای فریملس میپردازیم.
مزایای استفاده از پارتیشنهای شیشهای فریم لس
علیرغم وجود عمر کم صنعت پارتیشن شیشهای و بویژه عمر کمتر پارتیشنهای شیشهای فریم لس، وجود برخی از ویژگیها سبب شده دکورهای طراحی شده با استفاده از این فناوری در سالهای اخیر پرطرفدارتر از سایر انواع پارتیشنها باشند. از جمله این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1) از آنجا که تقریبا تمام بخشهای این نوع پارتیشن از شیشه تشکیل شده است، این امکان را فراهم میآورد که بدون کاهش نور و کوچک به نظر رسیدن فضا، در یک سالن وسیع، تفکیک کاربری صورت گیرد. همانطور که میدانید در سایر انواع پارتیشن (حتی پارتیشنهای شیشهای فریم دار) بخش قابل توجهی از نور در داخل سالن اصلی نمیتواند از دیواره پارتیشن عبور کند و در طراحی مجبور به نور پردازی مجزا در فضای تفکیک هستیم.
2) پارتیشن شیشهای فریم لس با توجه به شفافیت بالایی که در آن وجود دارد، بصورت ویژهای سبب ایجاد حس نزدیکی در میان کارمندان شده و به ایشان اینگونه مینمایاند که در عین انجام دادن مسئولیتهایی مجرا، عضو یک کل منسجم هستند و باید با یکدیگر هماهنگی داشته باشند. و البته این نوع از پارتیشن امکان نظارت مستقیم مدیران بر فعالیت روزانه کارکنان را نیز فراهم میآورد.
3) شیشه بکار رفته در پارتیشنهای شیشهای فریم لس دارای مقاومت و دوام بسیار بالایی هستند و این موضوع سبب میشود در اثر سوانح طبیعی و غیر طبیعی آسیب کمتری ببینند.
انواع پارتیشن فریملس
پارتیشن شیشه ای فریم لس تک جداره
پارتیشن فریملس تکجداره از یک لایه شیشه سکوریت (نشکن) 10 میلیمتری و تشکیل شده است. سکوریت بودن شیشه بکار رفته در طراحی این نوع پارتیشن سبب میشود مقاومت بالایی در برابر ضربات احتمالی داشته باشد. این نوع از پارتیشن از نظر عایق بندی صدا میتواند 30 تا 32 دسی بل افت صدا را فراهم سازد.
پارتیشن شیشه ای فریم لس دوجداره
همانگونه که از نام پارتیشن فریملس دوجداره مشخص است، از دو لایه شیشه سکوریت 8، 6، یا 4 میلیمتری تشکیل شده که توسط یک فریم حداقلی مهار میشود ویژگی خاص این نوع از پارتیشن کنترل ویژه صدا است که میتواند آن را عایق بسیار قوی صدا تا 50 دسی بل دانست. بنابراین پارتیشن فریملس دوجداره برای مکانهایی که دارای سر و صدای زیاد باشد و برای کارفرما حریم صدا اهمیت زیادی داشته باشد توصیه میشود. پارتیشن دوجداره علاوه بر آکوستیک صدا بودن از انتقال دما و حرارت و سرما جلوگیری میکند لذا برای مناطقی که هزینه انرژی بالاست، انتخاب مناسبی است.
البته باید دقت داشت که عموما در طراحی درب ورودی به پارتیشنهای دوجداره از شیشه تک جداره استفاده میشود که در این صورت تفاوت چندانی بین پارتیشن دو یا تک جداره در عایق صوت بودن وجود ندارد. و البته از سویی هزینه تولید پارتیشن دوجداره نسبت به پارتیشن تک جداره بیشتر است؛ از این رو برای مکانهایی که وجود سر و صدا اهمیت زیادی ندارد توصیه به استفاده از پارتیشن تک جداره میشود. چرا که هم محیط کمتری را اشغال میکند و هم هزینه کمتری نسبت به پارتیشن دوجداره دارد.
قیمت پارتیشن شیشهای فریم لس متاثر از چه عواملی است؟
در مجموع هزینه زمانی و قیمتی این نوع پارتیشن بسیار مناسب تر از انواع دیگر پارتیشن است و برآورد هزینه اجرای آن بستگی به برخی از ویژگیهای مورد درخواست دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
1. تک یا دو جداره بودن شیشه
2. ضخامت شیشه مورد استفاده در نوع دو جداره
3. میزان شفافیت شیشه
4. رنگ و شفافیت شیشههای مورد استفاده
5. آرم یا لوگوی حکاکی شده روی شیشه
6. میزان مقاومت شیشه در برابر ضربه و حرارت
زمان اجرا در پارتیشنهای شیشهای چه مدت است؟
همانگونه که در بالا بیان شد؛ زمان طراحی و اجرای پارتیشنهای شیشهای فریم لس بسیار کمتر از سایر انواع پارتیشن میباشد. به نظر میرسد طراحی تا اتمام اجرای این نوع پارتیشت را حتی میتوان در 2 روزکاری نیز به اتمام رساند لذا به جرات میشود گفت با این زمان بندی پارتیشن شیشهای تکجداره سریع ترین نوع پارتیشن در بازار است.
پارتیشنهای شیشهای تا چه ارتفاعی قابل اجرا هستند ؟
حداکثر ارتفاع این نوع پارتیشن بستگی به فریم و استراکچر آن و همچنین ضخامت شیشههای بکار رفته در طراحی دارد، اما برخی از انواع آنرا میتوان تا ارتفاع بیشتر از 3 متر نیز طراحی و نصب نمود. هرچند بهتر آن است که این نوع پارتیشن بصورت کامل به سقف متصل گردد، اما در بسیاری از موارد با توجه به وسعت استفاده از سقفهای کاذب، طراحان مجبور به کوتاه کردن ارتفاع این نوع پارتیشن هستند که البته این خود موجب ایجاد چالشهای ویژهای در طراحی میگردد.
جمع بندی:
در مجموع به نظر میرسد این نوع از پارتیشن یکی از زیباترین و در عین حال مستحکمترین و بهینهترین انواع پارتیشن در طراحی دکواسیونهای اداری و خانگی باشد که میتواند جلوه ویژهای به سایر طراحیهای شما بدهد. شما می توانید انواع این پارتیشن های شیشه ای را از طریق سایت شهرپارتیشن بصورت اینترنتی خریداری نمایید.